Buiksloterweg 99, 1031 CJ, AmsterdamMa - Vrij: 07:00 - 17:00 /

Actueel

Online vragenlijsten voor huisartsen

Als huisarts maak je veel gebruik van vragenlijsten. In sommige gevallen kan de patiënt de vragenlijst zelf invullen, zodat je daarna samen de resultaten kan doornemen. Online vragenlijsten voor huisartsen zijn dan handig, zeker als je de resultaten direct in je HIS hebt staan. Health Communicator biedt deze mogelijkheden.

Health Communicator is een online vragenlijstensysteem, dat bedacht is door huisarts Hans Nederhof. Hij wilde zijn anderstalige patiënten beter begrijpen. Samen met zijn zoons ontwikkelde hij een online vragenlijstensysteem.

Inmiddels wordt het systeem in huisartsenpraktijk door heel Nederland gebruikt en ook wordt het systeem ingezet voor onderzoek.

Diverse online vragenlijsten voor huisartsen

De online vragenlijsten voor huisartsen kunnen op verschillende manieren worden ingezet. Er staan inmiddels ruim 300 vragenlijsten in het systeem. Bij interesse kunnen we een demo inplannen: dit duurt ongeveer 15 minuten en is telefonisch.

Nieuwe patiënten

De online vragenlijsten zijn in te zetten voor nieuwe patiënten: laat de patiënten voor een kennismakingsgesprek een algemene vragenlijst invullen. Op die manier heb je een beeld van de voorgeschiedenis van de patiënt en weet je wat er speelt.

Kwartaal- en jaarcontroles

Voor kwartaal- en jaarcontroles zijn er vaak lange vragenlijsten opgesteld. Het kost veel tijd om hier met de patiënt samen doorheen te gaan. Laat de patiënt vooraf aan het consult alvast de vragenlijst invullen. Op die manier heb je tijdens het consult de tijd om in te gaan op de problemen.

Anderstalige patiënten

Het systeem is bedacht om anderstalige patiënt beter te begrijpen. Daarom zijn veel van de vragenlijsten in meerdere talen beschikbaar, waaronder Turks en Arabisch. Is de patiënt laaggeletterd? Dan is audiovisuele ondersteuning mogelijk.

Kwaliteitsonderzoek

Het systeem is in te zetten voor kwaliteitsonderzoek. Vanwege de mogelijkheid om de vragenlijsten ook in andere talen toe te voegen, kan je een meertalige populatie uitvragen over hun ervaringen met de huisartsenpraktijk.

Eigen vragenlijsten

Het systeem biedt ook de mogelijkheid om eigen vragenlijsten toe te voegen. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Deel dit bericht