Buiksloterweg 99, 1031 CJ, AmsterdamMa - Vrij: 07:00 - 17:00 /

Actueel

Systeem voor onderzoek onder een meertalige populatie

Je wilt onderzoek doen onder een meertalige populatie. Daarvoor heb je een systeem nodig waarin je vragenlijsten in meerdere talen kan zetten. Wij bieden deze oplossing!

Het doen van onderzoek onder een meertalige populatie is niet altijd even makkelijk. Je wilt dat de ondervraagden de vragen goed begrijpen. Vaak wordt daarom gebruik gemaakt van tolken. Daarna moet je de antwoorden uitwerken en verwerken.

Veel onderzoeken lenen zich voor het gebruik van online vragenlijsten, zodat de ondervraagde zelf de vragenlijsten in kan vullen. Als de ondervraagde een andere vraag als moedertaal heeft, dan kan het zijn dat de vragenlijsten niet in een systeem passen. Bijvoorbeeld omdat de voertaal Arabisch is. Of het gaat om meer dan een andere taal.

Onderzoek onder een meertalige populatie

Wij hebben een online vragenlijsten systeem ontwikkeld. Dit systeem is in eerste instantie ontworpen voor de huisartsenpraktijk: op die manier kunnen huisartsen ook hun anderstalige patiënten begrijpen.

Maar het systeem is voor veel andere doeleinden in te zetten. Bijvoorbeeld voor onderzoek onder een anderstalige populatie.

Voordeel van het systeem is dat je de vragenlijst in diverse talen in kan voeren. Is de onderzoekspersoon of een groot deel van de doelgroep laaggeletterd? Met de audiovisuele ondersteuning kan ook deze anderstalige doelgroep de vragenlijsten invullen.

Voordelen van ons systeem voor onderzoeksdoeleinden:

  • De tool is webbased: de onderzoekspersonen hoeven niets te downloaden. Het invullen van de vragenlijsten kan via tablet, mobiel of pc.
  • Ons online vragenlijsten systeem is geschikt voor meerdere talen, waaronder Arabisch en Berber.
  • Je kan de onderzoekspersonen automatisch, per email of SMS, laten weten dat er een vragenlijst klaarstaat.
  • De verzamelde data zijn makkelijk te downloaden.
  • Het is mogelijk om antwoorden automatisch te scoren.
  • Ook kunnen de belangrijkste antwoorden (die kan je zelf aangeven) uitgelicht worden in de resultaten.

Meer info? Neem contact met ons op! Een eerder onderzoek met het systeem werd uitgevoerd door de Universiteit van Amsterdam, met een online tool voor kankerpatiënten met een migratieachtergrond.

Deel dit bericht