Buiksloterweg 99, 1031 CJ, AmsterdamMa - Vrij: 07:00 - 17:00 /

Actueel

Reduceer de werkdruk met de praktijkwebsite

Reduceer de werkdruk met je praktijkwebsite, kan dat? Wij leggen uit hoe je dat doet!

De werkdruk in de huisartsenpraktijk loopt vaak hoog op blijkt uit onderzoek van de Landelijke Huisartsen Vereniging. Maar liefst tweederde van de huisartsen vindt de werkdruk te hoog. 65 procent van de artsen krijgt de noodzakelijke werkzaamheden niet af in de reguliere werkuren. De hoge werkdruk bedreigt de kwaliteit van zorg.

Hoe reduceer je deze werkdruk met je praktijkwebsite? Wij delen een aantal tips daarvoor!

Reduceer de werkdruk in de praktijk

Patiënten bellen de hele dag voor allerlei verschillende zaken. Van het maken van een afspraak en het aanvragen van een herhaalrecept tot vragen over openingstijden van de praktijk.

Veel van deze vragen kunnen ook beantwoord worden via een goede, overzichtelijke praktijkwebsite.

De praktijkwebsites van Nedtalk zijn geoptimaliseerd voor zoekmachines zodat de patiënten de praktijk makkelijk vinden. Op de website ziet de patiënt direct de belangrijkste informatie over de praktijk, waaronder de openingstijden. Ook kan de patiënt via het menu de meest gebruikte zaken direct regelen: online inschrijven, herhaalrecept en een afspraak maken.

Achterstandswijken

Uit het eerder aangehaalde onderzoek blijkt dan de werkdruk voor huisartsen in achterstandswijken het hoogst is.

Nedtalk biedt een aantal oplossingen voor het reduceren van de werkdruk in een achterstandspraktijk:

  • Met een meertalige praktijkwebsite biedt je jouw website ook aan in andere talen dan het Nederlands. Daarbij kan je zelf kiezen welke talen voor jouw patiëntenpopulatie belangrijk zijn. Op deze manier kan de anderstalige patiënt de belangrijkste praktijkinformatie online lezen.
  • Stuur de anderstalige patiënt een afspraakbevestiging en –herinnering per sms in de eigen taal van de patiënt! Op die manier verminder je de hoeveelheid no-show.
  • Via Sneltolk kan je direct de vraag in een andere taal stellen. Vanaf € 10, – per maand beschik je over gecertificeerde vertalingen op je mobiel, laptop en tablet.

Online vragenlijsten

Een andere manier om de werkdruk iets te reduceren is door te werken met online vragenlijsten.

Sommige consulten duren vrij lang, bijvoorbeeld omdat er een klacht is waarover je veel vragen wilt stellen. Of bij de diabetes kwartaalcontrole, waarbij de controlelijst veel tijd in beslag neemt.

Deze vragen kan je ook vooraf aan het consult stellen, via de online vragenlijsten module. Zo kan de patiënt voor of na het consult bijvoorbeeld de 4DKL invullen. Het systeem berekent de score. Zo ben je geen tijd kwijt aan het invullen van de vragenlijst of het berekenen van de score en je houdt meer tijd over voor de patiënt.

Voordelen praktijkwebsite

De belangrijkste voordelen van een goede praktijkwebsite voor de arts en de patiënt zijn:

  • 24/7 uur diensten: de patiënt kan verschillende zaken regelen wanneer het hem of haar uitkomt!
  • Patiënttevredenheid: de website biedt verschillende services zoals een agenda en de mogelijkheid om online herhaalrecepten aan te vragen.
  • Meertalige optie: als je werkt in een regio met veel anderstaligen dan kun je ook deze mensen bereiken door het toevoegen van een één of meerdere talen.
  • Continu verbeteren: wij werken dagelijks aan het verder verbeteren van de werkreductie-eigenschappen aan de website.

Vragen of interesse? Neem direct contact met ons op!

Deel dit bericht