Buiksloterweg 99, 1031 CJ, AmsterdamMa - Vrij: 07:00 - 17:00 /

Actueel

Netwerkbijeenkomst Taal en Gezondheid in Utrecht

4 oktober: Netwerkbijeenkomst Taal en Gezondheid in Utrecht

Wat hebben taal en gezondheid met elkaar te maken? Kun je niet goed lezen en schrijven, dan loop je vroeg of laat ook tegen gezondheidsproblemen aan. Denk aan bijsluiters van medicijnen, oproepen voor afspraken in het ziekenhuis en formulieren die je moet invullen. De Week van de Alfabetisering Utrecht 2016 richt zich daarom niet alleen op laaggeletterden, maar ook op zorgprofessionals van de eerste en tweede lijn.

De Utrechtse netwerkbijeenkomst Taal en Gezondheid wordt georganiseerd door Stichting UFA (Utrechts Fonds Achterstandswijken), UMC Utrecht en de Gemeente Utrecht. Het doel van de bijeenkomst is kennisoverdracht vanuit het perspectief van de wetenschap, ervaringsdeskundigen en de praktijk; delen van initiatieven en goede voorbeelden en het versterken van het netwerk rondom taal en gezondheid.

De bijeenkomst is gericht op professionals in de zorg en het sociale domein, buurtteams, taaldocenten/taalcoaches.

Tijdens de workshop Verbeterplan laaggeletterdheid en de implementatie daarvan in de huisartsenpraktijk door Meike Klinkhamer (huisarts) zal Health Communicator ter sprake komen.

Huisarts Hans Nederhof, initiator van Health Communicator, zal tijdens deze inspirerende avond aanwezig zijn om informatie te verstrekken.

Klik hier voor het programma.

Aanmelden:

De inschrijving voor de netwerkbijeenkomst Taal en Gezondheid is gesloten. Mail naar noor@taaldoetmeer.nl voor een last-minute aanmelding, dan hoort u of er nog plek is. Geef in de mail uw naam, functie, organisatie en voorkeur voor de 2 workshops aan.

Deel dit bericht