Buiksloterweg 99, 1031 CJ, AmsterdamMa - Vrij: 07:00 - 17:00 /

Actueel

Health Communicator op het NHG Congres 2015

Nedtalk Nederland is met Health Communicator aanwezig op het NHG Congres in het World Forum in Den Haag op 13 november as.

Het thema van het congres is dit jaar seksuele gezondheid en urogynaecologie.

Er wordt tijdens de keynotes ingezoomd op de communicatie over dit precaire onderwerp tussen patiënt en huisarts. Patiënten waarderen de laagdrempeligheid en de vertrouwensrelatie met hun eigen huisarts. Waar elders kunnen zij dan ook beter gevoelige onderwerpen als urologische- en gynaecologische klachten bespreken dan bij de huisarts? Wel is het dan belangrijk dat u als huisarts een open en uitnodigende houding heeft, goede communicatievaardigheden bezit en beschikt over voldoende kennis.

Health Communicator is een digitaal communicatiemiddel om in te zetten om klachten uit te vragen. Het voordeel van Health Communicator is dat dit een meertalig systeem is en er een applicatie is om ook de laaggeletterde patiënt te bereiken. Ook blijkt het hulpmiddel bijzonder goed te werken bij ‘lastig’ te bespreken klachten (zoals seksuele gezondheid en urogynaecologische klachten). Soms weten patiënten niet goed hoe ze iets moeten bespreken of hoe ze iets kunnen zeggen. Health Communicator betekent betere communicatie, betere zorg!

Mocht u aanwezig zijn op het NHG Congres, kom dan langs in onze stand 18! Dan laten wij u het Health Communicator systeem zien.

Meer informatie over het NHG Congres leest u hier.

Deel dit bericht