Buiksloterweg 99, 1031 CJ, AmsterdamMa - Vrij: 07:00 - 17:00 /

Actueel

De top 5 vragen tijdens een Health Communicator demo

Vandaag een overzicht van de meest gestelde vragen tijdens demo’s, met natuurlijk ook de antwoorden op deze vragen. Heb je na het lezen van onderstaande antwoorden nog meer vragen, of vragen over andere onderwerpen? Neem dan contact met ons op.

5. Ik heb haast geen anderstaligen in mijn praktijk. Wat is de meerwaarde van het systeem voor mijn praktijk?

Allereerst maken de vragenlijsten het mogelijk dat je direct inhoudelijk aan je consult kan beginnen als de patiënt binnen komt. Daarnaast heeft de patiënt door vooraf vragen te beantwoorden, zelf een duidelijker beeld van het consult. Hierdoor heeft de patiënt het gevoel beter voorbereid het consult in te gaan. Een ander pluspunt van het gebruik van vragenlijsten is dat moeilijk bespreekbare onderwerpen via vragenlijsten wel bespreekbaar worden. Ook kan je na het consult voorlichtingsmateriaal klaarzetten. Hierdoor kan de patiënt de informatie die hij te horen heeft gekregen nog is bekijken of doorlezen.

4. Ik gebruik Tetrahis, koppelt Health Communicator ook met ons HIS?

Ja, Health Communicator koppelt met ieder HIS.

3. In mijn praktijk zijn veel mensen laaggeletterd, kunnen zij de vragenlijsten ook invullen?

Ook laaggeletterden kunnen het systeem gebruiken. Dit kan door middel van audiovisuele ondersteuning in diverse talen. Deze optie kan worden gebruikt indien het systeem wordt aangeschaft op een tablet of console. Wist je dat 1 op 9 de Nederlanders tussen de 16 en 65 jaar laaggeletterd is? Lees hier de feiten over laaggeletterdheid!

2. Hoe is dit systeem bedacht?

Dit systeem is bedacht na vraag uit de praktijk. Er bleek dat door gebrekkige communicatie niet direct een goede diagnose gesteld kon worden. Huisarts Hans Nederhof kwam met het idee om een systeem te ontwikkelen dat zag op meertalige anamnese. Twee van zijn kinderen zijn werkzaam in de ICT en hebben dit idee omgezet in het systeem Health Communicator.

1. Veel vragen resulteert in veel antwoorden. Vaak zijn er maar een paar antwoorden interessant. Heeft Health Communicator hier een oplossing voor?

Ja, de belangrijkste antwoorden worden als eerst weergegeven. Daaronder staat een overzicht van alle antwoorden.

Deel dit bericht