Buiksloterweg 99, 1031 CJ, AmsterdamMa - Vrij: 07:00 - 17:00 /

Actueel

eHealth op de werkvloer

Op het digitale platform Smarth Health staat een interview met één van onze ambassadeurs: Jolanda Schulze, Health Communicator gebruiker van het eerste uur!

In gezondheidscentrum Banne Buiksloot in Amsterdam-Noord staat een Health Communicator in de wachtkamer. Deze computer met touchscreen en spraakondersteuning heeft een belangrijk doel: patiënten en zorgverleners elkaar beter te laten begrijpen.

Hoe werkt de Health Communicator in de praktijk? Iedere patiënt in het gezondheidscentrum heeft een uniek nummer, legt Jolanda Schulze uit. Ze werkt als praktijkondersteuner (POH) in gezondheidscentrum Banne Buiksloot.

“Via de Health Communicator applicatie op mijn computer kan ik een specifieke vragenlijst voor een bepaalde patiënt klaarzetten, door deze aan zijn of haar unieke nummer te koppelen. De patiënt kan vervolgens plaats nemen achter de computer in de wachtkamer en dat unieke nummer intoetsen. Vervolgens komt de vragenlijst naar voren die ik, of de huisarts, heb klaargezet.

Na het invullen van de lijst worden de antwoorden via een koppeling naar de Health Communicator applicatie én ons huisartseninformatiesysteem (HIS) gestuurd, zoals ook specialistenbrieven en lab-uitslagen digitaal binnenkomen. Die koppeling is erg praktisch: als bijvoorbeeld een COPD-patiënt in de vragenlijst heeft aangegeven te roken, dan wordt automatisch het desbetreffende hokje in het HIS aangevinkt.”

Lees verder

Deel dit bericht